Uncategorized

Wat houdt een online gehoortest in?

Geen tijd of zin om naar een audicien te gaan? Geen paniek! Je kan ook een online hoortest doen helemaal vanuit je luie stoel thuis doen. Als je een online hoortest wilt doen, dan duurt deze ongeveer 5 minuten. Door een online hoortest te doen, kom je te weten of de kwaliteit van je gehoor in orde is. De enige benodigdheden die je nodig hebt is een koptelefoon. Zorg dat je de koptelefoon op een comfortabel geluidsniveau zet en duidelijk kan verstaan. Tijdens de online hoortest krijg je 6 verschillende video’s te zien, waarbij mensen een gesprek voeren op straat of op een verjaardag. Bij elke video wordt de vraag gesteld wat je hebt gehoord, hieruit heb je verschillende antwoordmogelijkheden. Als je alle antwoorden hebt beantwoord, krijg je een uitslag te zien. Als uit de test naar boven komt dat je misschien gehoorverlies hebt, dan wordt er aangeraden om naar audicien te gaan.

 

Wat is een audicien?

Een audicien is gespecialiseerd op het gebied van audiologie oftewel het gehoor. De audicien onderzoekt of je gehoor in orde is. Mocht er gehoorverlies zijn, dan wordt dit gemeten met deskundige apparatuur. Een betrouwbare audicien gaat je gehoor opmeten, gebruikt hij meestal tijdens het onderzoek een audiogram en/of een spraakaudiogram. Tegenwoordig bij diverse audiciens terecht voor het opmeten van je gehoor. Vaak gaat natuurlijk je eigen voorkeur uit naar de betrouwbare audicien, dit kan zijn de audicien waar je misschien al een keer eerder bent geweest. Ook kan je natuurlijk aan familieleden, kennissen of vrienden vragen bij welke audicien zij een goede ervaring hebben en die zij erg betrouwbaar vinden. Lees ook de reviews op de websites van de audiciens, dit geeft ook al een veilig gevoel. Daarna kan je altijd een afspraak maken bij een betrouwbare audicien.

 

Gehoorapparaten schoonmaken

Na een tijd kan er vuiligheid in je gehoorapparaat komen, denk maar aan de ingangen van de microfoon, waar het geluid binnenkomt of de luidspreker (de uitgangspoort). Ook kunnen de ventilatie kanalen verstopt raken. Daarom is het van groot belang dat je gehoorapparaat regelmatig schoonmaakt om dit te voorkomen en zo gaat je gehoorapparaat langer mee. Door regelmatig je gehoorapparaat te reinigen, is de kans ook minimaal op oorontstekingen die kunnen ontstaan door ophopend vuil. Uiteraard kan je zelf het gehoorapparaat schoonmaken, maar mocht twijfelen of het gehoorapparaat grondig is schoongemaakt, dan kun je ook altijd bij een audicien terecht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *