Uncategorized

De beste gebitsbehandeling

Mooie tanden, mooi gebit en een stralende lach, iets wat bij vele mensen op het lijstje staat, maar er soms nog niet helemaal uitkomt. Of de tanden staan net een tikkie scheef of een tand is toe aan vervanging door de hoeveelheid gaatjes. Daar heb je hele goede behandelingen voor die je in de goede richting helpen naar een mooi resultaat.

Een transparante beugel

Een transparante en goed werkende beugel, genaamd de invisalign. Een invisalign is een beugel die onzichtbaar is, maar goed werkt. De behandeling is niet moeilijk en je hebt er geen last van, je krijgt in een jaar tijd wat verschillende onzichtbare hoesjes om je tanden heen. Deze hoesjes zijn op maat gemaakt om je zo richting de goede stand van de tanden te leiden.

Mijn dochter heeft een invisalign in Enschede en heeft grote voordelen ondervonden. De invisalign is namelijk uitneembaar, comfortabel, sneller qua behandeling en zowel geschikt voor tieners als volwassenen. De behandeling is een stuk sneller dan een slotjes beugel, het kan wel tot een jaar schelen. Het grote voordeel aan deze behandeling is dat je de beugel niet ziet en hij geen invloed heeft op je spraakvermogen.

Implantologie

Implantologie is een behandeling voor het ontbreken van een tand. Bij deze behandeling krijg je op de plek van de ontbrekende tand een kunstmatige wortel (een schroef van titanium) toegediend wat zorgt voor de opvulling van het gat. Zelf heb ik ook een implantoloog in Enschede moeten inschakelen, maar daar zaten wel een paar voorwaarden aan.

Zo moest mijn kaakbot gezond en voldoende aanwezig zijn. De motivatie van de mondhygiëniste moest goed zijn, mijn tanden moesten gezond zijn. En verder werd me verteld dat roken en veel gebruik van alcohol het resultaat verminderen. Deze dingen waren van belang zodat je implantaten behandeling mogelijk is.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *