Uncategorized

Tips voor als je griep hebt

Voel je je niet zo goed, misschien last van griep? Dat kan natuurlijk iedereen overkomen. Het is natuurlijk niet per definitie het einde van de wereld, maar griep kan je toch aardig vellen. Er zit vaak helaas niks anders dan lekker onder de dekens te kruipen en uit te zieken. Toch kan je natuurlijk wel wat doen om je misschien snel wat beter te voelen, lees daarom vooral snel verder!

De symptomen van griep

Omdat de symptomen van griep en corona best wel wat overeenkomen is het soms lastig in te schatten of je nou de griep of corona hebt. Wil je er zeker van zijn dat je geen corona hebt? Dan kun je het beste bij een testservice langsgaan en een PCR test in Amsterdam doen zodat je er zeker van bent dat je in ieder geval geen Covid hebt.

Geen covid  en dus toch gewoon een griepje? Dan zal je over het algemeen vooral last hebben van koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, oorpijn, keelpijn, weinig zin in eten en ook vaak verkoudheid en/of hoesten.

Wat kun je doen als je griep hebt?

Als je geveld bent door griep dan kun je natuurlijk het beste veel rust nemen. Hoe meer rust je je lichaam geeft hoe sneller je je beter zult voelen. Daarnaast is het van belang veel te drinken. Helemaal als je koorts hebt zal je veel zweten waardoor je dus veel vocht verliest. Om je vochtgehalte op peil te houden is het dus aan te raden zeker anderhalve liter water per dag tot je te nemen.

Hou jezelf daarnaast ook goed warm, ga bijvoorbeeld lekker douchen, trek wat warme kleding aan, ga lekker onder een dekentje liggen en nuttig daarbij een kopje warme thee. Door warm te blijven zorg je ervoor dat je je lichaam van wat extra energie voorziet, energie die je lichaam goed kan gebruiken als je ziek bent.

Luister dus in ieder geval goed naar je lichaam om zo weer snel de oude te worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *