Uncategorized

Tips bij het stoppen met roken

Heeft u besloten om te stoppen met roken, maar weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Of blijkt het lastiger dan gedacht om niet te roken? In dit artikel zetten wij een aantal tips op een rij die u helpen om van uw verslaving af te komen.

 

Bepaal wanneer u gaat stoppen met roken

Natuurlijk kunt u van de één op de andere dag stoppen met roken, en voor sommige mensen is dit niet erg moeilijk, maar wanneer u meer moeite heeft om te stoppen, kan het waardevol zijn om voor uzelf een datum vast te leggen vanaf wanneer u stopt met roken. Kies een dag uit die een aantal weken vanaf nu ligt, zodat u precies weet wanneer u gaat stoppen. In de tussentijd kunt u uzelf mentaal voorbereiden op het proces en kunt u het aantal sigaretten dat u opsteekt alvast verminderen ter voorbereiding.

 

Breng uw omgeving op de hoogte

Wanneer u wilt stoppen met roken, is het belangrijk om uw vrienden en familie hiervan op de hoogte te stellen. Vertel hen dat u gaat stoppen met roken en vanaf wanneer u dat gaat doen. Dit zorgt ervoor dat mensen in uw omgeving u niet per ongeluk een sigaret aanbieden, en verhelpt dus de neiging om dan toch te roken. Daarnaast kunt u hen eventueel ook vragen om niet te roken in uw bijzijn. Zo zult u minder snel sigaretten zien en dus minder snel geneigd zijn om te roken.

stoppen met roken

 

Onthoud de redenen waarom u bent gestopt met roken

Daarnaast is het belangrijk om uzelf eraan te blijven herinneren waarom u wilt stoppen met roken. Schrijf voordat u stopt de redenen om waarom u wilt stoppen. Als u het dan in een moeizame periode zit waarin u vaker de neiging hebt om te roken, kunt u dit lijstje met redenen er eens bij pakken en teruglezen waarom u wilde stoppen met roken. Zo houdt u het langer vol.

 

Schakel professionele hulp in

Bent u bang dat het u in uw eentje niet gaat lukken om te stoppen? Of zit u in een moeizame periode en merkt u dat u de neiging heeft om terug te vallen in uw oude patroon? Schroom dan niet om op zoek te gaan naar professionele verslavingszorg. Dit kan u helpen om het stoppen met roken een stuk gemakkelijker te maken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *