Uncategorized

Inlegzolen voor als jij hielspoor hebt

Er zijn veel mensen die last hebben van hielspoor. Niet iedereen heeft hier evenveel last van, waardoor niet alle mensen weten dat zij dit hebben. Bij sommige mensen kan het zich wel uiten in pijn in de hiel. Dit wordt vaak omschreven als een felle of een stekende pijn in de hielen van de voeten. Bij de meeste mensen is dit vooral in de ochtend erg, omdat de spieren dan voor een lange tijd niet hebben hoeven werken. Deze zijn dan verkort en verstijfd en als er dan veel druk op komt te staan, dan doet dit pijn. Via winkels als https://skystep.nl/ kun je inlegzolen kopen voor in je schoenen. Deze kunnen de pijn verlichten.

 

Welke zolen moet ik nemen?

Inlegzolen voor hielspoor zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen. Maar niet alleen mensen met hielspoor hebben baat bij het dragen van een inlegzool hielspoor. Ook voor mensen die pijn hebben aan hun achillespezen, mensen met platvoeten en instabiele enkels zijn de zolen erg nuttig. Voor al deze voetproblemen kunnen dezelfde zolen worden gebruikt. De grootste druk wordt dan van die spieren gehaald, waarna je gelijk verlichting zult voelen. De eerste paar dagen dat je de zolen draagt kan het wel gek aanvoelen, omdat je zulke zolen niet gewend bent.

 

Verschillende materialen voor de zolen

Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen voor de zolen. Natuurlijke materialen laten meer lucht door dan synthetische stoffen. Ook kan echt leer zweetvoeten en koude voeten beter voorkomen dan kunststof. De meeste mensen kiezen voor het ademen van de zolen dan ook voor natuurlijke materialen, maar er zijn ook inlegzolen te krijgen die zijn gemaakt van wollen, badstoffen en andere synthetische materialen. Als jij van jezelf weet dat jij snel koude voeten krijgt of last hebt van zweetvoeten, dan kun je dus beter voor natuurlijke materialen kiezen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *