ooglidcorrectie
Gezondheid

Wat is een ooglidcorrectie?

Krijg jij vaak van andere mensen te horen dat je een vermoeide blik hebt of heb je last van hangende oogleden, dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een ooglidcorrectie. Het is een ingreep die wordt uitgevoerd om overtollige huid en vetweefsel rondom de ogen te verwijderen. Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn elasticiteit en kan deze ook erg gaan uitrekken, dit kan natuurlijk leiden tot een verouderde uitstraling. Veel mensen vinden het vervelend om dit te hebben en daarom is het een goed idee om het te laten corrigeren.

 

Hangende oogleden zorgen dus voor een verouderde, vermoeide uitstraling, maar dat is niet het enige. De hangende oogleden kunnen namelijk ook voor gezondheidsklachten zorgen en dat is natuurlijk vervelend. Door de hangende oogleden kun je namelijk last krijgen van hoofdpijn en dat is erg vervelend.  Voordat je een ooglidcorrectie neemt, is het wel handig om er meer over te weten te komen. Wil jij er meer over te weten komen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Ooglidcorrectie: beide oogleden

Een ooglidcorrectie kan zowel de onderste als de bovenste oogleden behandelen. Voor de bovenste oogleden omvat de procedure het verwijderen van de huid en het aanpassen van de spieren indien nodig. Dit is namelijk niet altijd nodig en het ligt echt aan de persoon die de ingreep ondergaat. Bij de onderste oogleden werkt het net iets anders en wordt er ook gekeken naar de wallen. Deze kunnen namelijk gedeeltelijk verwijderd worden, zodat je een meer jeugdige uitstraling kunt krijgen. Je kunt op het internet meer informatie vinden over de correcties en hoe ze precies werken. Het is namelijk van belang om te weten hoe de correctie wordt uitgevoerd, voordat je zelf een correctie neemt.

Hoe werkt een ooglidcorrectie?

De procedure wordt bijna altijd uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie, zo kan de patiënt zich namelijk comfortabel voelen. In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om de ingreep uit te laten voeren onder volledige narcose. De chirurg maakt dan een kleine incisie langs de natuurlijke plooi van het ooglid, zodat de littekens later niet meer zichtbaar zijn. Op die manier kan overtollig huid en vetweefsel uit de oogleden worden gehaald, zodat deze niet meer gaan hangen. De incisies worden vervolgens gehecht en deze kunnen altijd later eruit worden gehaald. Een ooglidcorrectie duurt vaak niet langer dan een uur, maar het heeft natuurlijk wel enige nazorg nodig.

De nazorg

Wanneer je een ooglidcorrectie hebt laten uitvoeren, is het van belang om alles te weten over de nazorg van de correctie. De nazorg van de correctie is namelijk van groot belang en in de eerste weken zul je last hebben van zwellingen. Dit gaat natuurlijk langzaamaan weg, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Het is wel van belang om voldoende rust te nemen in deze periode, zodat je alles goed kunt laten rusten. Op die manier kan het namelijk goed herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *