Uncategorized

Waarmee wordt een verzwaringsdeken gevuld?

Een goede nachtrust krijgen is heel erg belangrijk voor de mensen en precies om die reden is er de verzwaringsdeken uitgevonden. Een verzwaringsdeken is stukken zwaarder dan een normale deken waar jij nu onder slaapt. Een normale deken zal zo’n 2 kilogram wegen, terwijl een verzwaringsdeken al zo’n 5 à 15 kilogram kan wegen. Een verzwaringsdeken wordt gemaakt met verzwaringsmiddelen speciaal voor de deken. Het extra gewicht die een verzwaringsdeken met zich meebrengt, oefent een druk uit op jouw lichaam en zorgt er zo voor dat jij beter in slaap kan komen en dus een betere nachtrust zal gaan krijgen. 

Poly pellets als meest gebruikte materiaal 

Een verzwaringsdeken kan gevuld worden met verschillende materialen. Het meest gebruikte materiaal zijn poly pellets. Poly pellets zijn gemaakt van polypropyleen en wordt vaak gebruikt voor knuffeldieren om er zo voor te zorgen dat zij rechtop blijven zitten.

Poly pellets zijn gemakkelijk te vormen dankzij hun flexibiliteit. Om een verzwaringsdeken goed te kunnen laten functioneren, zal de verzwaringsdeken zich goed moeten kunnen vormen naar jouw lichaam. Op die manier wordt jouw zenuwstelsel op een positieve en bevorderlijke manier beïnvloedt. Met dank aan poly pellets kan een verzwaringsdeken gemakkelijker naar jouw lichaam vormen en zo dus bijdragen aan een betere nachtrust doordat jouw zenuwstelsel makkelijker ontspant.  

Stalen kralen als gebruikte materiaal 

Novaline dekens zullen over het algemeen het meest gevuld zijn met poly pellets, maar het kan ook voorkomen dat een verzwaringsdeken gevuld wordt met stalen kralen. Een voordeel van stalen kralen is het feit dat zij super duurzaam zijn. Stalen kralen slijten namelijk niet en hierdoor blijft de binnenkant van de verzwaringsdeken schoon en stofvrij.

Stalen kralen zijn veel groter dan normale kralen, gladder en ronder. Hierdoor zijn stalen kralen dus de perfect vulling voor een verzwaringsdeken aangezien het rustgevend en comfortabel aanvoelt. Nog een voordeel van stalen kralen is het feit dat zij niet door de naden van de verzwaringsdeken kunnen en hierdoor hoef jij dus niet bang te zijn dat je de kralen verliest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *