ooglidcorrecties
Gezondheid

Hieronder lees je alles uitgelegd over ooglidcorrecties

Vele malen per dag worden er over de hele wereld ooglidcorrecties uitgevoerd. Veel correcties worden uitgevoerd vanwege cosmetische redenen, maar er zijn ook medische redenen waarom je kan kiezen voor een correctie. Denk bijvoorbeeld aan beperkingen in je gezichtsveld of smetplekken. Wat de reden ook is dat je een correctie uit laten voeren, de behandeling is voor alle soorten correcties hetzelfde.

Wat zijn ooglidcorrecties nu eigenlijk?

Als je ouder wordt, dan wordt de elasticiteit van je huid minder. Dat geldt voor je hele lichaam, maar de huid rondom je ogen valt eerder op. Daarnaast is het ook zo dat als de huid rondom je ogen slap wordt, er smetplekken kunnen ontstaan in de huidplooien en kan je gezichtsveld beperkt worden. Het bovenste ooglid wordt vaak slapper rond de middelbare leeftijd, waardoor deze over je oog heen gaat hangen. Met ooglidcorrecties kan je ervoor zorgen dat de huid en eventueel het overtollige vetweefsel wordt verwijderd, waardoor je problemen verholpen worden.

Hoe gaat een ooglidcorrectiebehandeling in zijn werk?

Je kan verschillende soorten ooglidcorrecties doen, zoals een onderooglidcorrectie, een bovenooglidcorrectie maar ook een correctie van de levatorspier. In alle gevallen wordt langs de natuurlijke huidplooi een kleine snede gemaakt om het overtollige huid en het vetweefsel te verwijderen. Er wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving waardoor je geen pijn zal ervaren. Als er na afloop geen complicaties zijn kan je vrijwel direct na de ingreep weer naar huis.

Als je de ingreep hebt gehad is het belangrijk om niet direct weer auto te rijden, geen make-up te dragen als de wond nog niet genezen is en raak de wond zo min mogelijk aan. In de eerste maanden is het belangrijk om ook niet te roken en Uv-licht te beperken. Ga dan ook niet onbeschermd in de zon zitten en bezoek geen zonnebank zonder goede bescherming.

Hoe gaat het herstel na ooglidcorrecties?

In totaal kan het volledige herstel tot wel zes maanden na de behandeling duren bij ooglidcorrecties. In de eerste week wordt afgeraden om druk op de wond te zetten. Probeer dan ook bukken, tillen en persen zo veel mogelijk te beperken. Pak langzaamaan je normale dagelijkse taken weer op. Zit en slaap zoveel mogelijk rechtop, koel de wond als je zwellingen krijgt en geef je ogen voldoende rust. Zorg ervoor dat de wond zo schoon mogelijk blijft om te voorkomen dat er een infectie optreedt.

Na zo’n twee weken is de grootste zwelling weg en na zes maanden zie je het definitieve eindresultaat. Na het herstel zal je zien dat je een mildere mimiek hebt en je uitstraling jonger is. Na een jaar is het litteken vrijwel niet meer zichtbaar en het eindresultaat blijft zo’n 10 tot 15 jaar behouden. Hoelang je uiteindelijk plezier hebt van de behandeling is afhankelijk van de mate waarin je huid verouderd en je kan zo nodig een tweede behandeling op latere leeftijd laten uitvoeren.  Het is per persoon verschillend of dit nodig en wenselijk is, maar kan altijd besproken worden.

ooglidcorrecties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *