Gezondheid

De voordelen van een bezoek aan de mondhygiëniste

De mondhygiënist is een belangrijk lid van het tandheelkundig team. Zij is verantwoordelijk voor het reinigen van tanden en kiezen, het maken van röntgenfoto’s en het geven van voorlichting over goede mondhygiëne. Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is. Hier volgen enkele voordelen van een bezoek aan de mondhygiënist:

 

Tandplak

De mondhygiënist kan helpen tandplak en tandsteen van uw tanden te verwijderen. Tandplak is een kleverig laagje dat bacteriën bevat. Als het niet wordt verwijderd, kan het verharden en in tandsteen veranderen. Tandsteen kan alleen worden verwijderd door een professionele reiniging.

Polijsten

De mondhygiënist kan uw tanden ook polijsten. Dit zal helpen om om oppervlakkige vlekken te verwijderen en uw tanden er op hun best uit te laten zien.

Röntgenfoto’s maken

De mondhygiënist kan röntgenfoto’s van uw mond maken. Deze röntgenfoto’s kunnen helpen om problemen zoals gaatjes, tandvleesproblemen en tumoren op te sporen.

Voorlichting geven

De mondhygiënist kan u voorlichting geven over een goede mondhygiëne. Dit omvat informatie over correct poetsen en flossen en tips over gezonde eetgewoonten.

Fluoridebehandelingen 

De mondhygiënist kan ook andere diensten verlenen, zoals fluoridebehandelingen en sealants. Fluoride is een mineraal dat helpt gaatjes te voorkomen. Sealants zijn dunne laagjes plastic die worden aangebracht op de kauwvlakken van de achterste kiezen. Ze helpen gaatjes te voorkomen door te voorkomen dat voedsel en bacteriën in de kleine spleten van de tanden komen.

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is een belangrijk onderdeel van een goede mondhygiëne. Ga minstens twee keer per jaar naar uw mondhygiënist voor een reiniging en controle. door te voorkomen dat voedsel en bacteriën in de kleine spleten van de tanden komen.

 

Bron: mhpamersfoort.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *